Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΟΠΑΔ: ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Π.Φ.Σ. κο Θ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Ο.Π.Α.Δ.

Αθήνα, 23/03/2011
Αρ. Πρωτ. Οικ. 23

Προς: τον Πρόεδρο του Π.Φ.Σ., κο Θ. Αμπατζόγλου
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της συνάντησης μας και όσον αφορά στον προγραμματισμό των πληρωμών των υποχρεώσεων του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα υπεγράφησαν χρηματικά εντάλματα ύψους 100 εκατ. € για την πληρωμή φαρμακοποιών σε όλη την χώρα. Ανακοινώσεις Ταμείων...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Αθήνα, 21/3/2011
Αριθμ. Πρωτ. 3099

ΠΡΟΣ
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους

Πραγματοποιήθηκε Παρασκευή 18/3/2011 η συνάντηση του πρόεδρου του ΟΠΑΔ κ. Σουλιώτη με το προεδρείο του ΠΦΣ, παρουσία και των Προεδρείων Αττικής, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα θέματα ΟΠΑΔ – Φαρμακοποιών.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ:
Σε ό,τι αφορά τα θέματα των πληρωμών καταθέσαμε στον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ κατάσταση με τις πληρωμές και τις καθυστερήσεις ανά φαρμακευτικό Σύλλογο.
Ο κ. Σουλιώτης μάς ενημέρωσε ότι υπήρξε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη και παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, όπου αποφασίστηκε η έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ, έτσι ώστε να αποπληρώσει τις οφειλές προς τα φαρμακεία για το 2010.Ο κ. Σουλιώτης ανέφερε ότι το β’ 15μερο του Μαΐου θα πληρώσει όλες τις οφειλές του ΟΠΑΔ προς τα φαρμακεία για τις συνταγές μέχρι και Οκτώβριο του 2010 και το β’ 15μερο του Σεπτεμβρίου θα πληρώσει όλες τις οφειλές του ΟΠΑΔ για τις συνταγές του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2010.
Παράλληλα, μας ενημέρωσε ότι από το κονδύλι που αφορά τον ΟΠΑΔ ΤΟΥ 2011 είναι έτοιμος να πληρώσει τις συνταγές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011. Οι πληρωμές αυτές θα γίνουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως υποστήριξε.
(Για τις συνταγές αυτές δεν υπάρχει υποχρέωση έκπτωσης – rebate)

Από την πλευρά των φαρμακοποιών ζητήθηκε να υπάρξει έγγραφη δέσμευση του ΟΠΑΔ εφόσον προηγουμένως έχουν ήδη καταβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών τα χρήματα που αφορούν τις αποπληρωμές του 2010.
Επίσης ζητήθηκε να υπάρξει επίσπευση του χρονοδιαγράμματος στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ.
Επιπλέον υποστηρίξαμε ότι οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών (όπου γίνονται) έχουν ως αίτημα την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων.
Συνεπώς προκειμένου να σταματήσουν πρέπει να αρχίσει ροή λογαριασμών και υλοποίηση της χρηματοδότησης του ΟΠΑΔ από το Υπουργείο Οικονομικών.

ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
1. Έχει κατατεθεί τροπολογία που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή με την οποία παρακάμπτονται σε μεγάλο βαθμό τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκαλούσε το ΠΔ 113/2011 σε όλα τα ταμεία.

2. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 298 Β/22-2-11 κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα "Όροι και προϋποθέσεις πληρωμής Φαρμακείων από τον ΟΠΑΔ" με την οποία καθορίζεται ότι η πληρωμή των φαρμακείων γίνεται μετά από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο και ακολουθεί μετά την πληρωμή δειγματοληπτικός έλεγχος των συνταγών.

3. Συμφωνήθηκε και υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Σουλιώτη και τον Πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Αμπατζόγλου, Προσάρτημα της από 27/5/2009 Συλλογικής Σύμβασης που προβλέπει πληρωμή μέσω Συλλόγου ή διανεμητικών λογαριασμών. Για το θέμα αυτό και για το πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί στην πράξη θα λάβετε ειδικές οδηγίες όταν έρθει επισήμως η έγκριση της Σύμβασης από το ΔΣ του ΟΠΑΔ.

4. Ενόψη του γεγονότος ότι καταργήθηκε η διαδικασία των εντελλομένων και όλη η εργασία γίνεται από τις κατά τόπους ΥΠΑΔ, καλούνται οι Πρόεδροι των Συλλόγων να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των πληρωμών σε συνεργασία με τους υπαλλήλους των ΥΠΑΔ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι τοπικοί Σύλλογοι ανάλογα με την οξύτητα του προβλήματος και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν ανά ταμείο καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις τους ή να εξουσιοδοτήσουν τα ΔΣ.

Ο ΠΦΣ εκτιμά ότι είναι θετικές οι εξελίξεις σε θεσμικό επίπεδο αλλά αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων και του χρονοδιαγράμματος πληρωμής κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του2010.
Νεότερα θα υπάρχουν την Δευτέρα 28/3 οπότε συνεδριάζει το ΔΣ του ΠΦΣ.

ΙΚΑ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν.3918/2011

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2011
Αριθ. Πρωτ.: Γ55/836

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Α, ΦΕΚ 31/02‐03‐2011) ο Νόμος 3918 με τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις» ο οποίος, μεταξύ άλλων, αφορά:
- στη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Y.Υ.)
- στη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για ασφαλισμένους ΙΚΑ‐ΕΤΑΜ και από ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ‐ΟΑΕΕ
- στη καθιέρωση ποσού επιστροφής από ιδιωτικά φαρμακεία υπέρ Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ( Rebate ) και
- στον καθορισμό ποσού έκπτωσης των φαρμακευτικών εταιριών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Ανακοινώσεις Ταμείων...

ΙΚΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Αθήνα, 21/03/2011
Αριθ. Πρωτ.: Γ55/838

Θέτουμε υπόψη σας ότι κατά τον έλεγχο της συνταγογραφίας έχουν παρατηρηθεί αυξημένα περιστατικά συνταγογράφησης φαρμάκων που δεν καλύπτονται από την Κοινωνική Ασφάλιση. Κατόπιν αυτού με το παρόν έγγραφο σας υπενθυμίζουμε τα κάτωθι: Ανακοινώσεις Ταμείων...

ΙΚΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2011
Αριθ. Πρωτ. Γ55/837

Καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί περιστατικά ασφαλισμένων του ΙΚΑ‐ΕΤΑΜ στους οποίους δεν χορηγούνται φάρμακα κατά τη διάρκεια βραχείας νοσηλείας σε Κρατικά Νοσοκομεία λόγω ελλείψεων διευκρινίζονται τα κάτωθι:Ανακοινώσεις ταμείων...

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟ rebate ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις ΟΓΑ για το rebate την συνταγογράφηση και την σύνταξη των καταστάσεων

Σας κοινοποιούμε τα άρθρα 34 και 72 του Ν. 3918/2011 και σας ενημερώνουμε ότι:
1)Με το άρθρο 34 του Ν. 3918/2011 θεσπίστηκε κλιμακούμενο ποσοστό ως επιστροφή (rebate) επί των οφειλών των Φ.Κ.Α. στα φαρμακεία για κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τις οφειλές Μαρτίου 2011. Ανακοινώσεις Ταμείων...

ΙΚΑ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΘΕΜΑ: «Συμπλήρωση Καταλόγου Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων που χορηγούνται από τα φαρμακεία του Ιδρύματος»
Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών (1,2,3) και με αφορμή την έκδοση νέου δελτίου τιμών (2°/2011-18.02.2011) και για λόγους ίσης μεταχείρισης σας αποστέλλουμε συμπληρωματικό πίνακα με τα φάρμακα που θα χορηγούνται από τα φαρμακεία του Ιδρύματος. Ανακοινώσεις Ταμείων...

ΙΚΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΑΘΗΝΑ 01-03-2011
Αριθ. Πρωτ. Γ 55/826

ΘΕΜΑ:« Αποζημίωση σκευασμάτων ειδικής διατροφής»
Σχετικά: «Η υπ. αρ. 33 Απόφαση της 6/10-2-2011 συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ»

Όπως γνωρίζετε, με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 20 του Ν. 2556/97 «Στους ασφαλισμένους των φορέων και κλάδων ασθενείας αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων που πάσχουν από μεταβολικά νοσήματα π.χ φαινυλκετονουρία, γαλακτοζουρία κ.α ή παρουσιάζουν διαταραχή στην απορρόφηση τροφών χορηγούνται δωρεάν ειδικά προϊόντα και σκευάσματα ειδικής διατροφής που είναι απαραίτητα για τη διαιτητική τους αγωγή. Ανακοινώσεις Ταμείων...

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΙΚΑ : Παράταση προθεσμίας παραλαβής λογαριασμών φαρμακείων

Θέτουμε υπόψη σας ότι λόγω του αποκλεισμού πολλών περιοχών της χώρας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, η προθεσμία παραλαβής των συγκεντρωτικών καταστάσεων και των συνταγών μηνός Φεβρουαρίου παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 10/03/2011.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 και ώρα 21:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου (Φεϊζοπούλου 8 - Αίγιο) με θέμα: Ασφαλιστικά Ταμεία - Καθυστερήσεις Πληρωμών - Συνδικαλιστικά θέματα.

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters