Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΟΓΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ στις Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείαςτου ΕΣΥ»
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

1. Σας γνωστοποιούμε ότι, στο ΦΕΚ 1040/Β/27-05-2011 δημοσιεύτηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση, περί υπαγωγής των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων Fentanyl Pfizer (διαδερμικά έμπλαστρα με δραστική ουσία Fentanyl) 25μg/h, 50μg/h, 75μg/h και 100μg/h στον Πίνακα Γ' του ν.3459/2006 περί ναρκωτικών.

2. Σας γνωστοποιούμε ότι, στο ΦΕΚ 1105/Β/03-06-2011 δημοσιεύτηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση, περί υπαγωγής των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων Remifentanil / Generics PD.CSO.J.F. 1mg, 2mg, 5mg στον Πίνακα Γ' του ν.3459/2006 περί ναρκωτικών.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28-29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

O Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ συμμετέχει στην 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρυχθεί για τις 28-29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Μνημονίου από την Βουλή.

Η ζωή μας, ανεξάρτητα από τις όποιες κατευναστικές διορθώσεις, από την επόμενη κιόλας μέρα της ψήφισης του και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι διαφορετική:

1.500.000 άνεργοι μέχρι το τέλος του έτους,
μισθοί και συντάξεις στα επίπεδα της δεκαετίας του ΄70,
πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων προς όφελος των επιχειρηματιών,
ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,
κατάρρευση τραπεζικού και ασφαλιστικού συστήματος,
ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη μόνο για τους έχοντες,
παράδοση της εθνικής κυριαρχίας (άρθρο 14 παρ 5 της σύμβασης )

Το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να στρέψουν τις κοινωνικές ομάδες τη μία εναντίον της άλλης χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατος τα Μ.Μ.Ε.. Το αντιμετωπίσαμε και εμείς ως κλάδος κατά τη διάρκεια των τελευταίων απεργιακών μας κινητοποιήσεων.
Αυτή τη στιγμή όμως δεν πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο λάθος. Όλοι μαζί, οι θιγόμενοι κλάδοι μπορούμε και πρέπει να σταθούμε απέναντι στη λαίλαπα του μνημονίου και να το επιστρέψουμε στους πάσης φύσεως και εθνικότητας τοκογλύφους.

Η διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και η επιστροφή στην βαρβαρότητα του 19ου αιώνα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η κληρονομιά που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ

Η Γενική Συνέλευση της 16/06/2011 του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας αποφάσισε την αναστολή από 1ης Ιουλίου 2011 της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους των Ταμείων Τ.Σ.Α.Υ., Δ.Ε.Η., Τ.Α.Σ., Τ.Υ.Δ. Αθηνών και Τ.Υ.Δ. Επαρχιών, λόγω μη τήρησης από μέρους τους των Συμβατικών τους Υποχρεώσεων για εμπρόθεσμη εξόφληση των οφειλών τους προς τα φαρμακεία.
Η στάση του συλλόγου μας θα επαναπροσδιοριστεί με την ολική εξόφληση των παλαιών λογαριασμών, μέρος των οποίων αφορά ανεξόφλητους λογαριασμούς του 2010 και την ευθυγράμμιση των πληρωμών μας σύμφωνα με την υπογραφείσα απο κοινου σύμβαση.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ο.Π.Α.Δ.: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ

Οι συνταγές φαρμάκων που συνταγογραφούνται από οδοντιάτρους δεν απαιτείται να φέρουν σφραγίδα «Συμβεβλημένος με τον Ο.Π.Α.Δ.» καθώς οι οδοντίατροι δεν αποτελούν κατηγορία που συμβάλλεται με τον Ο.Π.Α.Δ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ

ΘΕΜΑ: Κατάλογος Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.)
ΣΧΕΤ.: Η αριθ. Φ.42000/12273/1495/26-5-2011 εγκύκλιός μας
Σε συνέχεια της παραπάνω σχετικής εγκυκλίου μας, με την οποία σας κοινοποιήσαμε τον αναφερόμενο κατάλογο των φαρμακευτικών προϊόντων για τη χορήγηση των οποίων δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, εφιστούμε την προσοχή Ανακοινώσεις Ταμείων...

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ & ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
Αθήνα 03/06/2011

Σχετ.: Η αριθ. Φ.42000/12273/1495/26-5-2011 εγκύκλιος

Σε συνέχεια της παραπάνω σχετικής εγκυκλίου, με την οποία σας κοινοποιήσαμε τον αναφερόμενο κατάλογο των φαρμακευτικών προϊόντων για την χορήγηση των οποίων δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, εφιστούμε την προσοχή σας στα ακόλουθα:
1. Η LEVOCARNITINE αποζημιώνεται με την ύπαρξη ιατρικής συνταγής για τις περιπτώσεις ασθενών με τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας υπό αιμοκάθαρση και παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών με τεκμηριωμένη ανεπάρκεια L-ΚΑΡΝΙΤΙΝΗΣ.
2. Τα υποκατάστατα δακρύων αποζημιώνονται μόνο όταν υπάρχει ιατρική συνταγή για την ένδειξη "ΣΥΝΔΡΟΜΟ SJOGREN".
Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των παραπάνω.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΙΚΑ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΙΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ REVLIMID

Ο τρόπος διάθεσης του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος REVLIMID (δραστική ουσία: lenalidomide) τροποποιήθηκε (απόφαση 17163/8-3-2011 του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων η οποία επανακοινοποιήθηκε στις 18-04-2011) ως εξής: Ανακοινώσεις Ταμείων...

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

O Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ συμμετέχει στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρυχθεί για την ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6/2011 ενόψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου μνημονίου από την Βουλή.
Θεωρούμε ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στο χώρο του φαρμακείου είναι απόλυτα ενταγμένες στην πολιτική του μνημονίου όπως προωθείται από την κυβέρνηση με τελικό στόχο την άλωση του και την παράδοση του στα οικονομικά συμφέροντα που το επιβουλεύονται.
Με το πρόσχημα του εξωτερικού χρέους που οι ίδιοι δημιούργησαν και καρπώθηκαν, ασφαλίζοντας τα χρήματα τους στους φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη , μετατρέπουν σαν αντάλλαγμα τη ζωή μας σε κόλαση υποθηκεύοντας όχι μόνο το παρόν το δικό μας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας τα οποία θα πρέπει να επιλέξουν είτε την μετανάστευση, είτε την ανεργία, είτε την εργασία σε συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας.
Με το ίδιο πρόσχημα ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν αντί πινακίου φακής την περιουσία του Ελληνικού λαού. Λιμάνια, αεροδρόμια, μέσα μεταφοράς (ο ΟΣΕ είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στην Ελλάδα), επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τράπεζες (στην ΑΤΕ είναι υποθηκευμένο το 70% τους αγροτικής γης) κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου (ΟΠΑΠ) κ.λ.π.
Με το ίδιο πρόσχημα επίσης προετοιμάζουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας μετατρέποντας :
  • τα δημόσια πανεπιστήμια και νοσοκομεία σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις
  • τα ασφαλιστικά ταμεία σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες
  • τους ασφαλισμένους σε ανασφάλιστους
  • το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε καταναλωτικό προϊόν
  • και τα φαρμακεία από χώρους παροχής υγείας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε απρόσωπα εμπορικά καταστήματα
Η διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και η επιστροφή στην βαρβαρότητα του 19ου αιώνα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η κληρονομιά που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου (Φεϊζοπούλου 8 – Αίγιο) με θέματα:
1. Εξελίξεις στον κλάδο
2. Πληρωμές ταμείων
3. Άλλα θέματα

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΙΚΑ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Π60/56 / 03-06-2011

Σας υπενθυμίζουμε ότι, με βάση το άρθρο 4 του Π.Δ. 121/08 οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται:
«Να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του παρόντος προεδρικού διατάγματος, τις διατάξεις της νομοθεσίας και των οδηγιών των αρμοδίων υπουργείων περί του τρόπου , χρόνου και όρων παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης και να τηρούν τους όρους των συμβάσεών τους». Παρ’ όλα αυτά, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν προβαίνει σε περικοπές σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρώντας ότι το εν λόγω θέμα αφορά στη συμμόρφωση των ιατρών που συνταγογραφούν για το Ίδρυμα. Ανακοινώσεις Ταμείων...

ΟΓΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών συνταγογράφησης καθορίζεται η εφαρμογή από 1η Ιουνίου 2011 της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Ανακοινώσεις Ταμείων...

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (ΓΑΛΑΤΑ) ΣΤΑ SUPER MARKET

Την απελευθέρωση της αγοράς παιδικών τροφών πρώτης βρεφικής ηλικίας, από τις 2 Ιουλίου 2011, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι παιδικές τροφές πρώτης βρεφικής ηλικίας θα μπορούν να πωλούνται οπουδήποτε, ενώ μέχρι σήμερα πωλούνται μόνο από φαρμακεία, με τον υπουργό να εκτιμά ότι η τιμή θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 20%.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΙΚΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι:
1.Το λογισμικό του προγράμματος που χρησιμοποιεί η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών έχει τροποποιηθεί προκειμένου να καταστεί εφικτός ο υπολογισμός του ποσού της επιστροφής σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 34 του Ν. 3918/2011. Ανακοινώσεις Ταμείων...

ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Επανακαθορίζονται τιμές πώλησης φαρμάκων του Κρατικού Μονοπωλίου Ναρκωτικών, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 1/8.2.2011 γνωμοδότησης της Επιτροπής Ναρκωτικών, ως εξής:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ...

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters