Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΙΚΑ: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ

Ημερομηνία 30/08/2011
Αρ. πρωτ. Γ55/854

Σχετικό: Το υπ' αρ. πρωτ. Φ.80000/οικ.18687/2296 έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφάλισης Ασθενείας & Μητρότητας
Σας ενημερώνουμε ότι με το ανωτέρο σχετικό έγγραφο κοινοποήθηκε η απόφαση του ΣΥΣΠΥ κατά την 4η/1-8-2011 συνεδρίαση του, σύμφωνα με τη οποία η τιμή που θα αποδίδουν οι φορείς στους ασφαλισμένους τους για τις ταινίες μέτρησης σακχάρου, θα είναι αυτή των 35,00€ ανά κουτί των 50 ταινιών.
Ως εκ τούτου πλέον το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα αποζημιώνει πλέον με την ανωτέρω τιμή τις ταινίες μέτρησης σακχάρου είτε μέσω παροχών τους ιδίους τους ασφαλισμένους, είτε μέσω συνταγής τους φαρμακοποιούς.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΙΚΑ: ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 01.10.2011 ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής Υπουργικής Απόφασης με την οποία αναθεωρείται ο κατάλογος φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων σοβαρών ασθενειών του άρθρου 12 παρ.2 του ν.3816/2010, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι 01.10.2011 τα σκευάσματα που δεν έχουν δεσμευτεί με αποφάσεις του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορούν να χορηγούνται για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από Ιδιωτικά Φαρμακεία υπό τις εξής προϋποθέσεις:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ι.Κ.Α. ...

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΟΦ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ NUROFEN PLUS

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι η συγκεκριμένη περιεκτικότητα και εμπορική ονομασία του προϊόντος “NUROFEN PLUS” δεν διαθέτει άδεια κυκλοφορίας για την Ελληνική αγορά και δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, δεν διατίθεται από τα φαρμακεία της χώρας μας.
ΠΙΝΑΚΕΣ - Ε.Ο.Φ. ...

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Α.Υ. : ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ

Τα αναλώσιμα υλικά για τη μέτρηση του σακχάρου του αίματος σε πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη γράφονται και στο συνταγολόγιο φαρμάκων σε ξεχωριστή συνταγή και εξοφλούνται με την διαδικασία που εξοφλούνται τα φάρμακα. Σε περίπτωση που συνταγογραφηθούν στις εντολές των βιβλιαρίων θα αποζημιώνονται ως ονομαστικές δαπάνες...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ-Ε.Τ.Α.Α....

ΙΚΑ: ΥΠΑΓΩΓΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.3459/06 ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

· Hypnonorm, (δισκία 10mg/tab με δραστική ουσία Zolpidem Hemitartrate), στον Πίνακα Δ΄ του ν.3459/2006 περί ναρκωτικών.
· Fentanyl Pfizer 25μg/h, 50μg/h, 75μg/h και 100μg/h (διαδερμικά έμπλαστρα) στον Πίνακα Γ΄ του ν.3459/2006 περί ναρκωτικών
· Remifentanil/Generics P.D.CSO.J.F 1mg, 2mg, 5mg, στον Πίνακα Γ΄ του ν.3459/2006 περί ναρκωτικών.
· Pharmacy Cold and Flu Night Capsules στον Πίνακα ΓΣ΄ του ν.3459/2006 περί ναρκωτικών.
· Remifentanil/Kabi 1mg, 2mg, 5mg,(κόνις για Παρασκευή ενέσιμου διαλύματος ή διαλύματος για έγχυση 1mg/vial, 2mg/vial, 5mg/vial) στον Πίνακα Γ΄ του ν.3459/2006 περί ναρκωτικών.
· Lafene Transdermal Patches 25μg/h, 50μg/h, 75μg/h και 100μg/h, στον Πίνακα Γ΄ του ν.3459/2006 περί ναρκωτικών.
· Mephedrone στον Πίνακα Α΄ της παρ.2 του άρθρου 1 του ν.3459/2006 περί ναρκωτικών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΙΑΤΡΩΝ ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΟΑΕΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ

Από 17/08/2011 ισχύει η ανανεωμένη λίστα ιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ(ασφαλισμένοι Δημοσίου) και τον ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) που θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η λίστα εχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Πατήστε έδω για να δείτε την λίστα...

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΡΘΡΟΥ 80 "ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ...ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"

Σας γνωρίζουμε ότι στο νόμο που πρόσφατα ψηφίσθηκε από τη Βουλή και έχει σταλεί για δημοσίευση «Αναμόρφωση του ΣΕΠΕ, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνονται και διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα ελέγχου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ ή τα αρμόδια όργανα των φορέων (άρθρο 80).
Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού, επιχειρείται η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων ελέγχου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ σε όλους τους παρόχους υγείας ήτοι φαρμακεία, νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα κλπ, και θεσπίζονται ενιαία τα πρόστιμα και οι κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεών τους.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Ε.Ο.Φ.: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.)

Εκδίδουμε την ακόλουθη εγκύκλιο:
Α. Κάθε διαφήμιση μη συνταγογραφούμενου φαρμάκου η οποία απευθύνεται στο κοινό, πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τα εξής τρία είδη πληροφοριών :
Ι-την εμπορική ονομασία του φαρμάκου και την κοινόχρηστη ονομασία (αν είναι μόνο μία η δραστική ουσία που περιέχεται στο φάρμακο)
ΙΙ.-τις απαραίτητες πληροφορίες για τη σωστή χρήση του φαρμάκου δηλαδή, την κύρια ένδειξη, τους κύριους περιορισμούς στη χορήγηση (ενδεικτικά: κύρια αντένδειξη, κύρια προειδοποίηση, κύρια προφύλαξη, κύριες ανεπιθύμητες ενέργειες).
ΠΙΝΑΚΕΣ - Ε.Ο.Φ. ...

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Τ.Σ.Α.Υ. : ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011

Σας ενημερώνουμε ότι για το έτος θα χορηγηθούν δάνεια α΄ επαγγελματικής εγκατάστασης σε 400 υγειονομικούς ύψους 6.000,00 € έκαστο, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΑ και της Διοικούσας Επιτροπής Υγειονομικών. Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση δανείων είναι οι εξής: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Τ.Α.Α....

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΙΚΑ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΜΗΝΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Προεδρικού Διατάγματος 121/2008 μόνο οι ιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχουν τη δυνατότητα « να χορηγούν συνταγή με αγωγή διάρκειας έως και δύο ( 2) μηνών για παθήσεις της ειδικότητάς τους στους ασθενείς ασφαλισμένους του Ιδρύματος που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις μόνο όταν ακολουθούν σταθερή θεραπευτική αγωγή». ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΙΚΑ...

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ 05-08-2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΘΗΝΑ 2 / 8 / 2011
Αρ.Πρωτ.: ΔΥΓ3(α) /οικ. 88081

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Άρθρο 1
Εκδίδουμε Δελτίο Τιμών Φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και καθορίζουμε τις ανώτατες τιμές πώλησης των παρακάτω φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, που θα ισχύσουν σε όλη την Επικράτεια, ως εξής:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ...

Άρθρο 2
Στις Χονδρικές και Νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας.
Στις Λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5%.
Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.
Άρθρο 3
Το Δελτίο αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η ισχύς του αρχίζει την 5-8-2011.
Υπέρβαση των ανωτάτων τιμών που καθορίζονται, διώκεται και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 136/46 «περί Αγορανομικού Κώδικα» και της ισχύουσας Αγορανομικής Νομοθεσίας.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

ΙΚΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Θέτουμε υπόψη σας ότι προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων μας, επιτρέπεται η αναγραφή αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, και ιατρούς των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.
Η αναγραφή τους θα γίνεται ως εξής: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΙΚΑ...

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters