Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 θα γίνει η παραλαβή των συνταγών του νέου ταμείου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τον Διανεμητικό ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ.
Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που καταθέτουμε συνταγές Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΚΑ

Με νέα (29/11/2011) εγκύκλιό του ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι ισχύει ακόμη ο "Κανονισμός Φαρμακευτικής Περίθαλψης" του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ως εκ τούτου οι ιατροί των νοσοκομείων ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης σε ασθενείς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά). Μπορούν να συνταγογραφούν μονάχα σε ασφαλισμένους ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ.
Αντίθετα έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης στους ασθενείς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όλοι οι πιστοποιημένοι ιατροί των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η Γ.Σ. του Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ στην έκτακτη συνεδρίασή της στις 22/11/2011 αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρυχθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η Υπουργική Απόφαση "Διατάξεις Τιμολόγησης Φαρμάκων" (22.11.2011) Αρ.Πρωτ.: ΔΥΓ3(α) /οικ. 22-11-2011 αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
- Ειδικά για τα φάρμακα της παρ. 2 του άρθρου 12, του Ν. 3816/2010, ο ειδικός τρόπος διαμόρφωσης της λιανικής τιμής πώλησης από τα ιδιωτικά φαρμακεία προκύπτει από τη νοσοκομειακή τιμή στην οποία προστίθεται 2% ως ποσοστό κέρδους του φαρμακεμπόρου (Ειδική Χονδρική Τιμή) και επί της τιμής που προκύπτει προστίθεται 16% ως ποσοστό κέρδους του φαρμακείου. Στην τελική τιμή προστίθεται ο ΦΠΑ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ. Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την Τρίτη 22/11/2011 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση η Γ. Σ. του Φ. Σ. Αιγιαλείας . Μετά από διεξοδική συζήτηση το σώμα αποφάσισε τα κάτωθι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΜΒΑΣΗ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΜΕ Π.Φ.Σ.

Υπογράφηκε η σύμβαση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τον Π.Φ.Σ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ...

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Καλούνται τα μέλη του Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ τη Τρίτη 22/11/2011 και ώρα 21.00 στα γραφεία του Συλλόγου με θέματα:

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΟΠΑΔ - ΟΑΕΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, καθορίζεται ο τρόπος συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ στα Κρατικά Νοσοκομεία.
· Δικαίωμα συνταγογράφησης έχουν όλοι οι πιστοποιημένοι ειδικευμένοι ιατροί των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των άλλων κρατικών Νοσοκομείων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που έχει αναπτυχθεί από την ΗΔΙΚΑ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Με στόχο την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, καθορίζεται ο τρόπος συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ.
- Δικαίωμα συνταγογράφησης έχουν όλοι οι πιστοποιημένοι ειδικευμένοι ιατροί του ΕΣΥ στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που έχει αναπτυχθεί από την ΗΔΙΚΑ...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Π.Φ.Σ.: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Η υπογραφή της Σύμβασης είναι πολύ σημαντικό γεγονός που κατοχυρώνει τη Συλλογική συνεργασία μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Φαρμακοποιών.
Οι όροι διαπραγμάτευσης ήταν ιδιαίτερα επίπονοι, γιατί έπρεπε να υπερνικηθούν τα προσκόμματα της γραφειοκρατίας και η καχυποψία μεταξύ των φορέων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων και στα πλαίσια της χρήσης ενιαίου συνταγολογίου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 01.11.2011 για τους ασφαλισμένους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ, διευκρινίζονται τα κάτωθι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ...

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (3η/19.09.2011), στο εξής όλα τα εμβόλια του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών (Ε.Π.Ε.) θα διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία άνευ συμμετοχής για τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ). Σημειώνεται ότι η συνταγογράφηση και για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα ξεκινήσει μετά από την εξάντληση των αποθεμάτων των εμβολίων που ήδη διαθέτετε.

Έως τότε η προμήθεια τους θα γίνεται από τις δομές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τους
ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΧΟΡΗΓΗΣΗ Φ.Υ.Κ. ΓΙΑ ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΟΑΕΕ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Αγαπητοί Συνεργάτες
Σας ενημερώνω ότι η πρώτη δράση της συγχώνευσης των κλάδων υγείας των ταμείων είναι η χρήση του Ενιαίου Συνταγολογίου από τους γιατρούς του ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1/11/2011.
Η έκδοση συνταγών θα πραγματοποιείται πρωτίστως μέσω της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και σε περίπτωση κωλύματος/αδυναμίας της εφαρμογής ,θα γίνεται έκδοση χειρόγραφων συνταγών από συνταγολόγια ενιαίου τύπου που χορηγήθηκαν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΛΑΛΟΥΜ, ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Νέα ανακοίνωση από την ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον ΕΟΠΥΥ.
Ένα ακόμα επεισόδιο στο γνωστό πια σήριαλ: "Χίλιες και μία εγκύκλιοι”!
Αγαπητοί,
Η ανακοίνωση αυτή αντικαθιστά την ανακοίνωση που λάβετε πριν λίγες ώρες
Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ (από 1/11/2011), σας ενημερώνουμε ότι σε ότι αφορά την καταχώρηση και εκτέλεση ηλεκτρονικών συνταγών δεν αλλάζει τίποτα στη μέχρι σήμερα γνωστή σε εσάς διαδικασία μέχρι νεότερης οδηγίας. Η επιλογή του Ταμείου θα πραγματοποιείται όπως και πριν και θα αφορά το Ταμείο στο οποίο ανήκει ο ασφαλισμένος (ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ).

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

ΙΚΑ-ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ συνταγές όλες μαζί από 1/11. Ενιαία αρίθμηση, κατάσταση στο τέλος του μήνα ανά ημέρα τύπου ΙΚΑ, η υποβολή του φακέλου θα γίνεται στους τοπικούς συλλόγους (σε περιπτώσεις ύπαρξης διανεμητικού λογαριασμού) και στα κατά τόπους υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (σε συλλόγους όπου δεν έχουν διανεμητικό λογαριασμό). Ο φάκελος θα είναι ο κλασικός άσπρος τύπου ΙΚΑ (όπως ακριβώς κάναμε ως τώρα για το ΙΚΑ). Δυο ματσάκια, ένα χειρόγραφες (πράσινες τύπου ΙΚΑ) και ένα ηλεκτρονικές οι οποίες θα αναγράφουν ΙΚΑ, ΟΠΑΔ ή ΟΑΕΕ όπως προηγουμένως.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ...

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters