Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Θέτουμε υπόψη σας ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τον Ενιαίο Κανονισμό Υγειονομικής Περίθαλψης ΕΟΠΥΥ και τις εγγυκλίους που έχουν εκδοθεί από τον Οργανισμό, ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες συνταγογράφησης που οφείλουν να ακολουθούν οι ιατροί που συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ ΑΠΟ 1-4-2012 ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό από την 1-4-2012 ο Οίκος Ναύτου εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ. Για τις παροχές υγείας στους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου ισχύουν όσα προβλέπονται από τον ενιαίο κανονισμό παροχών (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ ) και όσες τροποποιήσεις έχουν γίνει.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ REBATE ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Φορολογική μεταχείριση του καταβληθέντος ποσού (rebate), από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα φαρμακεία καθώς και του τέλους εισόδου από τις φαρμακευτικές εταιρείες
Με αφορμή προφορικά και γραπτά ερωτήματα, που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ (ΤΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, Κ.Υ.)

Με στόχο την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες καθορίζεται ο τρόπος συνταγογράφησης των ειδικευομένων ιατρών σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στις Μονάδες Υγείας του ΕΣΥ.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΜΗΣΥΦΑ)

Κοινοποιήθηκε ο επικαιροποιημένος κατάλογος των Μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). Ο κατάλογος αυτός αντικαθιστά τον προηγούμενο σχετικό κατάλογο και τα συμπληρώματά του. Συνταγές με ιδιοσκευάσματα του εν λόγω καταλόγου δεν θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ με εξαίρεση τις περιπτώσεις:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

Κοινοποιήθηκε ο κατάλογος των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που χορηγούνται με ιατρική συνταγή και δεν αποζημιώνονται από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Επισημαίνεται ότι από 15 Απριλίου 2012 και εφεξής δεν θα εξοφλούνται συνταγές που περιέχουν τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα του εν λόγω καταλόγου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πλήρη κατάρρευση οδηγείται το σύστημα του κλάδου υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης, με την επικείμενη ένταξη χρεωμένων ταμείων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι με την ενσωμάτωση στον Ενιαίο Φορέα και άλλων ταμείων που θα προσθέσουν επιπλέον χρέη τουλάχιστον 250.000.000 ευρώ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΟΠΑΔ - ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

1.ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΟΠΥΥ
Η πληρωμή του ΕΟΠΥΥ ολοκληρώθηκε.
Διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να πληρώνει ενιαία και τους μεμονωμένους φαρμακοποιούς και τους φαρμακοποιούς που πληρώνονται μέσω διανεμητικών λογαριασμών και μάλιστα τις ημερομηνίες που μας έχει δηλώσει.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΓΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2012

Πραγματοποιήθηκε η πληρωμή απο τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τον μήνα Ιανουάριο 2012.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΕΚΔΟΣΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Στα πλαίσια εφαρμογής του ν.4052/2012, άρθρο 21, παρ.4 και της υπ' αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ. ΓΥ/148 απόφασης του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ορίζεται ότι «στην περίπτωση που οι γιατροί, για τεχνικούς λόγους επάρκειας του συστήματος, συνταγογραφούν με χειρόγραφο σύστημα και για χρονικό διάστημα μέχρι την 1η Ιουνίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.:ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σύμφωνα με το υπ' αρ. πρωτ. 9111/12-3-12 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης υπ' αρ. πρωτ. Φ42000/οικ.2555/353 (ΦΕΚ Β', 497) που αναφέρει νέες συμμετοχές για μια σειρά παθήσεων, θα εφαρμοστεί όταν συνταχθεί από τον ΕΟΦ κατάλογος κατάταξης φαρμάκων ανά θεραπευτική κατηγορία και αντιστοιχιστεί το κάθε φάρμακο με το προβλεπόμενο ποσοστό συμμετοχής.
Μέχρι τότε οι συμμετοχές των ασφαλισμένων εξακολουθούν να ισχύουν ως είχαν πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Το θέμα των χρεών των ταμείων είναι μείζον και αποτέλεσε βασικό σημείο της πρόσφατης κινητοποίησης.
Επειδή δεχόμαστε ερωτήματα σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλομένων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ σας ενημερώνουμε τα εξής :
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Π.Φ.Σ.: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Όπως γνωρίζετε ένα από τα βασικά σημεία της πρόσφατης πανελλαδικής κινητοποίησης ( μαζί με τα χρέη των ταμείων, το rebate, τη μείωση κέρδους κατά 1,3% επί της λιανικής κ.λ.π) ήταν η εμμονή του Υπουργού Υγείας για μετατροπή όλων των χειρόγραφων συνταγών σε ηλεκτρονικές.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Ε.Τ.Α.Α.: ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Ενόψει της έναρξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο ΕΤΑΑ, από 19/3/2012 και προκειμένου να διευκολύνουμε αφενός τους ασφαλισμένους μας και αφετέρου τους ιατρούς και φαρμακοποιούς, σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Τ.Α.Α....

Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Αιγιαλείας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 και ώρα 21.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Φεϊζοπούλου 8 – Αίγιο), λόγο έλλειψης απαρτίας την Δευτέρα 05 Μαρτίου 2012.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΥΥΚΑ: ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ 10% ή 0% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

Αριθμ. Φ.42000/οικ.2555/353/12 (ΦΕΚ – 497 Β/28-2-2012)
Κατάλογος παθήσεων, τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΕΟΠΥΥ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΙΑΤΡΩΝ

Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού εγγράφου μας και επειδή παρερμηνεύτηκαν τα αναφερόμενα σε αυτό, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Οι σφραγίδες που αναφέρονται στο παραπάνω έγγραφό μας, αφορούν αποκλειστικά και μόνο στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Π.Φ.Σ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Eνημερωθήκατε χθες για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 και 9 Μαρτίου, σύμφωνα και με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Π.Φ.Σ. στις 18/2/2011.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (05/03/2012)

Το Δ.Σ του Π.Φ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλη την χώρα, για την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και 9 Μαρτίου 2012.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 34 του Ν.4038/2012 ισχύουν τα εξής:
1. παρ. 1.α. «Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη μέρους των υφιστάμενων κατά την 31.12.2011 οφειλών του Οργανισμού προς τα φαρμακεία και λοιπούς συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας (ιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια κ.λπ.)»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters