Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ε.Ο.Φ.: ΛΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ

Βγήκαν οι λίστες του ΕΟΦ με τις κατηγορίες Φαρμάκων για τις οποίες θα επιτρέπεται η συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία (ή αλλιώς θα εξαιρούνται από την συνταγογράφηση με Δραστική). 

Π.Φ.Σ.: ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών σε όλη την χώρα. Παράλληλα αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου έχει πραγματοποιήσει επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους αρμόδιους υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Συγκεκριμένα κατά χρονολογική σειρά πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους κ.κ. Λυκουρέντζο και Σαλμά , πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Επειδή σύμφωνα με το ν. 4038/2012, άρθρο 31, σχετικά με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ «αρμοδιότητες της Διεύθυνσης είναι η αναγνώριση, εκκαθάριση και εντολή πληρωμής των εξόδων όλων των υφιστάμενων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης των παράγων υγείας και παρακολούθησης τήρησης της φαρμακευτικής νομοθεσίας των συμβεβλημένων φαρμακοποιών, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ, ανεξαρτήτως της στελέχωσης των Τμημάτων Φαρμακευτικής, θα αναλάβουν από Δεκεμβρίου 2012 την παραλαβή των λογαριασμών ιδιωτικών φαρμακείων.

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ & ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Σε συνέχεια των υπ’αρ.31596/12-7-12 και 44530/24-10-12 εγγράφων, με τα οποία δόθηκαν οδηγίες για την απόδοση δαπάνης αναλωσίμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής από τα Τμήματα Παροχών του ΕΟΠΥΥ, σας ενημερώνουμε ότι η απόδοση της σχετικής δαπάνης θα γίνεται κατ’εφαρμογή του άρθρου 9 της υπ’αρ.1233-11- 4-12 Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 της υπ’αρ.3054/18-11-12 Υπουργικής Απόφασης. 

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ

Σας ενημερώνουμε ότι στον κλάδο υγείας του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού Πίστεως Γενική & American Express) υπάγονται οι Τράπεζες του παρακάτω Πίνακα:

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (ΕΠΑΦΗ ΜΕ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ)

Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μας με τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και με στελέχη του κόμματος, με αντικείμενο τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών και την δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων στα θέματα που αφορούν την ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ και των φαρμακείων. 

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΟΠΥΥ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προεδρείου του ΠΦΣ με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με την συμμετοχή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, ενώ πολλοί συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ...

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Την Παρασκευή 23/11/2012 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γ. Σ. του Φ. Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ με θέμα τον καθορισμό της στάσης του Συλλόγου μας ενόψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. 
Αποφασίστηκε η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης συνταγών επ’ αόριστον και η συμμετοχή του Συλλόγου μας στη 48ωρη πανελλαδική απεργία Δευτέρα και Τρίτη 26-27/11/2012. 

 Ζητάμε:
  • Ανάκληση της απόφασης για την εφαρμογή του rebate 
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα για τα φαρμακεία 
  • Συμψηφισμό χρεών 
  • Έκδοση τιμολογίου συνταγών με την αποπληρωμή από τα ασφαλιστικά ταμεία 
  • Άμεση εξόφληση των οφειλομένων του 2011 
  • Αλλαγή του καθεστώτος τιμολόγησης των φαρμάκων με χονδρική τιμή >200 ευρώ 
  • Επίλυση του ζητήματος της φορολογικής ενημερότητας. 
  • Κίνητρα για συνενώσεις φαρμακείων 
  • Επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και καθορισμό σταθερών ημερομηνιών εξόφλησης των φαρμακείων. 
Οι μέχρι τώρα χειρισμοί σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται επιτυχείς από τον Σύλλογό μας, όμως για λόγους ενότητας η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις κρίνεται απαραίτητη.
Στη Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. το Σάββατο 1/12/2012 πρέπει να εξασφαλιστεί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, η συνέχεια και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η ενότητα και η ενιαία εμφάνιση του κλάδου χωρίς μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΘΕΤΙΚΗΣ & ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΛΙΣΤΑΣ

1) Βγήκε η Εγκύκλιος για τη Θετική Λίστα από τον ΕΟΠΥΥ.
Από 1-12-2012 θα αποζημειώνονται τα φάρμακα που θα περιέχονται σε αυτήν.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ...

2) Βγήκε η Εγκύκλιος για την Αρνητική Λίστα από τον ΕΟΠΥΥ.
Από 1-12-2012 ΔΕΝ θα αποζημειώνονται τα φάρμακα που θα περιέχονται σε αυτήν.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ...

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθμ. ΕΜΠ4 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ3057/Β/18-11- 2012) κοινοποιήθηκε ο μηχανισμός εφαρμογής και ενημέρωσης των ιατρών για τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας καθώς και οι εξαιρέσεις από το σύστημα συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας και συγκεκριμένα: 

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Καλούνται τα μέλη του Φ.Σ. Αιγιαλείας σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 21.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Φεϊζοπούλου 8 - Αίγιο), με θέμα:
  • Στάση του Φ.Σ. Αιγιαλείας μετά την Απόφαση του Δ.Σ. (21/11/2012) του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Η παρουσία όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη.

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε η υπ' αρ.ΔΥΓ3(α)/οικ. 104747 (αρ.φύλλου 2883/26-10-12,τ.Β') Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Υγείας, που αφορά τις συμμετοχές των ασφαλισμένων σχετικά με την αγορά φαρμάκων, στην οποία αναγράφονται τα εξής: «Στους δικαιούχους εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής περίθαλψης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ. ΚΑ.), ανεξάρτητα από την ονομασία και τη νομική τους μορφή καθώς και του Οίκου Ναύτου, χορηγούνται τα φάρμακα με συμμετοχή 10% επί της διατιμημένης αξίας του φαρμάκου ή με μηδενική συμμετοχή για την αντιμετώπιση ή θεραπεία των χρόνιων παθήσεων, ως εξής: 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Π.Φ.Σ.: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,
Το ΔΣ του ΠΦΣ με την συμμετοχή των ΔΣ Αττικής και Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις όλος ο φαρμακευτικός κλάδος προκειμένου να υπερασπιστούμε την επιβίωση των φαρμακείων μας και την φαρμακευτική περίθαλψη.
Οι κινητοποιήσεις αφορούν:
- Απεργία την Δευτέρα 26/11 και Τρίτη 27/11 (με συμμετοχή και των συνεταιρισμών) 
- Ταυτόχρονα αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τον ΕΟΠΥΥ και σύγκληση Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 1/12/2012 προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση ανάλογα με τις εξελίξεις. 
- Την Δευτέρα 26/11 καλούμε όλους τους φαρμακοποιούς σε συγκέντρωση στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ, Κηφισίας 39 στο Μαρούσι 
- Την Τρίτη 27/11 ο ΠΦΣ θα οργανώσει συνέντευξη τύπου 

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Όπως είναι γνωστό με τις ανωτέρω σχετικές διατάξεις καθίσταται υποχρεωτική η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία. 
Με το ανωτέρω σχετικό 3 είχε καθοριστεί η διαδικασία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι από την 1η Δεκεμβρίου του 2012 ανεξάρτητα από το σκεύασμα που έχει επιλεγεί από τον ιατρό για την συγκεκριμένη δραστική, μορφή και περιεκτικότητα, ο φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να χορηγεί το φθηνότερο σκεύασμα για την εν λόγω δραστική. 

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις και «λαθροχειρία» στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου , καταγγέλλει ο ΠΦΣ την κυβέρνηση, μετά την αυτοαναίρεση της, με την κατάργηση του νόμου 4093/2012 (νόμος Στουρνάρα) που αφορά το rebate. 
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προετοιμάζεται να προσφύγει κατά της μεθόδευσης αυτής στην Ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

ΠΦΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Στο Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222/12), Παράγραφος ΙΒ. 2 , υπήρχε Διάταξη Άρθρο 10, σελ. 5616 του Νόμου το οποίο έγραφε:
10. Η διάταξη της περίπτωσης 8 της παρούσας υποπαραγράφου ΙΒ.2. εφαρμόζεται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012.
 Το σημείο αφορούσε το rebate (επιστροφή) που θα έδιναν οι φαρμακοβιομηχανίες για τα φαρμακευτικά προϊόντα που διαθέτουν μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Κατόπιν της υπ’αρ.690 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ (συνεδρίαση 61/12-10-12), αποφασίστηκε ομόφωνα: 
α) από όσα είδη σκευασμάτων ειδικής διατροφής έχουν γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ και αποζημιώνονται από τα Τμήματα Παροχών του Οργανισμού, να αποδίδεται, κατ’ εφαρμογή της υπ’αρ.1233/11-4-12 Υπουργικής Απόφασης, η δαπάνη στους ασφαλισμένους του Οργανισμού μόνο όσων ανήκουν στην κατηγορία των διαιτητικών τροφίμων για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς (FSMP), όπως αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στην Υπηρεσία μας από τον ΕΟΦ.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ

Διευκρινίζουμε ότι οποιαδήποτε νέα θετική και αρνητική λίστα,θα ισχύσει εφόσον δημοσιευθεί σε ΦΕΚ . Επομένως οι ανακτηθείσες στο site του ΕΟΦ λίστες δεν ισχύουν μέχρι την δημοσίευση τους σε ΦΕΚ και την έκδοση σχετική εγκύκλιου από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΤΑΑ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σας ενημερώνουμε ότι εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ:
Α) οι κλάδοι ασθενείας του ΤΑΥΤΕΚΩ
Β) Οι κλάδοι Υγείας του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων)
Γ) Επίσης από την 1-12-2012 εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ...

ΝΕΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΕΟΦ (14-11-2012)

Νέος Κατάλογος Φαρμάκων που χορηγούνται με Ιατρική συνταγή και δεν καλύπτονται από την Κοινωνική Ασφάλιση (αρνητική λίστα φαρμάκων) αναρτήθηκε από τον ΕΟΦ, με ημερομηνία 14-11-2012, όπου βγαίνουν εκτός λίστας πολλά γνωστά σκευάσματα όπως καλσιτονίνες, ιχθυέλαια κλπ. 

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΕΛΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ REBATE 2011

Με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα ο Οργανισμός ενημερώθηκε για τα σκευάσματα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο θετικό κατάλογο συνταγογραφούμενων σκευασμάτων καθώς οι αντίστοιχες εταιρείες δεν κατέβαλλαν το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία τέλος εισόδου καθώς και την προβλεπόμενη επιστροφή (rebate) για το έτος 2011.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Φειζοπούλου 8 στο Αίγιο σήμερα 11/11/2012 και απο ώρα 10:00 έως 14:00, διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη πέντε μελών για το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών προσήλθαν και ψήφισαν 44 μέλη, εκ των οποίων υπήρξαν 43 Έγκυρα, 1 Άκύρο και κανένα Λευκό.
Εκλέγονται κατά σειρά επιτυχίας ως μέλη του Δ.Σ. του Φ.Σ. Αιγιαλείας οι παρακάτω:
Ασημακόπουλος Παναγιώτης
Αρβανίτης Δονάτος
Κουτρούλιας Χρήστος
Ζήσης Γεώργιος
Μητρόπουλος Γεώργιος
Καμία ένσταση δεν υπεβλήθη.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΦΣ 10 ΝΕΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

- Η δημόσια υγεία διαρκώς υποβαθμίζεται. Οι Φαρμακοποιοί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τους εκπρόσωπους εργαζομένων και συνταξιούχων πρέπει να οικοδομήσουν ένα μέτωπο για την υπεράσπιση της Δημόσιας υγείας και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
- Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 0,5% του ΑΕΠ για το 2013 και 0,4% για το 2014 σε συνδυασμό με την ύφεση οδηγεί σε ανεπάρκεια πόρων του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς σε υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες...

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Καλούνται τα μέλη του Φ.Σ. Αιγιαλείας σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Φεϊζοπούλου 8 - Αίγιο), με θέματα:
  • Ενημέρωση των μελών του Συλλόγου,
  • Λήψη απόφασης Γενικής Συνέλευσης Φ.Σ. Αιγιαλείας, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το Σάββατο 10/11/2012.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας συμμετέχει στην 48ωρη Γενική Απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου 2012.

Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων που οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας  με ρυθμούς των χιλίων ατόμων την ημέρα, η καταπάτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, η εκποίηση του πλούτου της χώρας και η δραματική υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους.

Το κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, η συνεχής μείωση της  φαρμακευτικής δαπάνης με την ταυτόχρονη αύξηση των ανασφάλιστων και των υποχρεώσεων των ασφαλισμένων (αύξηση της συμμετοχής για φάρμακα, εργαστηριακές εξετάσεις και νοσοκομειακή περίθαλψη) θα στερήσουν από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας το δικαίωμα σε παροχές που κάθε πολιτισμένη χώρα οφείλει να παρέχει στους κατοίκους της.

 Τρία χρόνια μνημονιακής πολιτικής δεν αφήνουν κανένα περιθώριο πλέον για ψευδαισθήσεις. Πολύ σύντομα θα βρεθούμε μπροστά στην ιδιωτικοποίηση των δομών της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης με τραγικά αποτελέσματα για όλους μας.   

 Η εμπορευματοποίηση της υγείας και στο χώρο του φαρμάκου, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, θα μετατρέψει το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε καταναλωτικό προϊόν εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη στους παρόχους και φάρμακα αγνώστου προελεύσεως και αμφίβολης αποτελεσματικότητας στους ασφαλισμένους.

Η διαφαινόμενη εξέλιξη της κρίσης κάνει επιτακτική πλέον την ανάγκη να σταθούμε όρθιοι, να αντισταθούμε, να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε μια ζωή  με αξιοπρέπεια.
   
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ορθή Επανάληψη Δελτίου Τιμών Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης το οποίο ισχύει για τα φαρμακεία από Σάββατο 3-11-2012.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΥΚΑ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ανακοίνωση ΥΚΚΑ: Οι νέες τιμές θα ισχύσουν για τα φαρμακεία από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012.

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters