Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΤΣΑΥ

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Π.Φ.Σ. στην Δ.Ε. του ΤΣΑΥ κ. Αριστείδη Κολοτούρο :
Tην Παρασκευή 21-12-2012 η Δ.Ε. του ΤΣΑΥ αποφάσισε την παράταση καταβολής των Ασφαλιστικών Εισφορών του Β΄ εξαμήνου του 2012 έως και την 31-01-2013 .
Mε πρόταση του εκπροσώπου του Π.Φ.Σ. οι μη εισπραχθείσες εισφορές των φαρμακοποιών από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (λόγω της αναστολής εκτέλεσης των συνταγών με πίστωση) κατά τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο , θα καταβληθούν στο ΤΣΑΥ ΧΩΡΙΣ επιβαρύνσεις μαζί με τις Ασφαλιστικές Εισφορές του Α΄εξαμήνου του 2013.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι στην περίπτωση που κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσης ηλεκτρονικών και χειρόγραφων συνταγών και εξακολουθεί να υπάρχει αναγκαιότητα χορήγησης των φαρμάκων οι συνταγές εκτελούνται κανονικά με την παρακάτω διαδικασία: 
1. Ο θεράπων ιατρός θα αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής με σφραγίδα και υπογραφή του, 
2. Η συνταγή με την διορθωμένη ημερομηνία εκτελείται εντός πέντε ημερών από τα φαρμακεία χειρόγραφα και τοποθετείται στο πακέτο των χειρόγραφα εκτελεσμένων συνταγών.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αίγιο, 19/12/2012

Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αιγιαλείας μετά την σημερινή απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. για άρση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε αποψινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να ακολουθήσει την παραπάνω απόφαση του Π.Φ.Σ.

Π.Φ.Σ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Αναστέλλουμε την κινητοποίηση μας δίνοντας την δυνατότητα στον Έλληνα Ασφαλισμένο και μάλιστα στην περίοδο των εορτών να προμηθευτεί τα αναγκαία φάρμακά του.
Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση:

Π.Φ.Σ.: ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδρίασε σήμερα 19/12/2012 και  εκτίμησε τις τελευταίες εξελίξεις.
Θεωρούμε ότι η κινητοποίηση μέχρι σήμερα έφερε θετικά αποτελέσματα:

1.    Την  εξόφληση του μηνός Αυγούστου. Επίσης την εξόφληση του  Σεπτεμβρίου τις    επόμενες δύο  ημέρες. 

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, έκτακτη συνάντηση αντιπροσωπείας των φαρμακοποιών  με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων ημερών θα αποπληρωθεί στους φαρμακοποιούς ο μήνας Σεπτέμβριος ενώ θα επιλυθεί και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα το θέμα των οφειλών του 2011.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου μας την 6/12/2012, εναρμονιζόμαστε με την απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. για:
  • συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών και
  • απεργία την Δευτέρα και Τρίτη 17 & 18 Δεκεμβρίου 2012. 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...

Π.Φ.Σ.: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ του ΠΦΣ με τη συμμετοχή των ΔΣ των ΦΣ Αττικής και Πειραιά.
Αφού εκτιμήθηκε η πορεία των πληρωμών, τα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου (αναδρομικό rebate, ΦΥΚ, φορολογικά, θεσμικά) και τέλος αφού ελήφθη υπόψη η απαράδεκτη παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου αποφασίσθηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα:
· Πανελλαδική Απεργία Φαρμακείων Δευτέρα και Τρίτη 17 /18-12-2012
· Συνέχιση της Αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τ.Σ.Α.Υ.: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Β' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2012

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι εισφορές Β΄ εξαμήνου 2012 των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα του υγειονομικών θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι 31/12/2012. 
Το ατομικό ειδοποιητήριο, που απαιτείται για την εξόφληση των εισφορών, δεν θα σταλεί ταχυδρομικά, αλλά θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.tsay.gr) από 17/12/2012. 

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Γ.Σ. του Φ.Σ. Αιγιαλείας, στην συνέχιση της συνεδρίασής της, σήμερα Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε τη συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σύμφωνα με τις αποφάσεις του διευρυμένου Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με την συμμετοχή των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. Π.Φ.Σ.

Συνεδρίασε χθες Σάββατο 8/12/2012 το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου παρουσία προέδρων τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων, οι οποίοι εξέθεσαν την υπάρχουσα κατάσταση σε τοπικό επίπεδο. 
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προέδρων και διεξοδική συζήτηση των επί μέρους θεμάτων. 

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΣΗ Γ.Σ. Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12/12

Τη Πέμπτη 6/12/2012 διεξήχθη η έκτακτη Γ. Σ. του Φ. Σ. Αιγιαλείας με σκοπό την ενημέρωση των μελών του για τα αποτελέσματα της     Γ. Σ. του Π.Φ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1/12/2012. 
Μετά από διεξοδική συζήτηση, κατετέθησαν προτάσεις τις οποίες το σώμα εξουσιοδότησε το πρόεδρο του Συλλόγου να μεταφέρει, στο διευρυμένο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., με την παρουσία των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων όλης της χώρας,που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8/12/2012.
 Η Συνέλευση του Φ. Σ. Αιγιαλείας θα συνεχιστεί την Κυριακή 9/12/2012 και ώρα 18.00 στα γραφεία του Συλλόγου.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΨΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έλαβε σήμερα 5-12-2012 την απόφαση (αρ. 892/συν. 75/5- 12-2012), για την θεσμοθέτηση της δυνατότητας «παράλληλης σύναψης ατομικών συμβάσεων του Οργανισμού με παρόχους – φαρμακοποιούς», με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προαγωγή της υγιούς συμβατικής συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού και των παρόχων στο χώρο του φαρμάκου. 

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ- ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Πραξικόπημα στον ΕΟΠΥΥ. Ελήφθη απόφαση δυνατότητας δημιουργίας και ατομικών συμβάσεων που θα ισχύουν παράλληλα με την υπάρχουσα Συλλογική Σύμβαση. 
Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε : 
«να εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού η δυνατότητα σύναψης παράλληλα με τις υπάρχουσες και ατομικών συμβάσεων με τους φαρμακοποιούς παρόχους του Οργανισμού σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις του άρθρου 9 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας και να εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να υπογράψει τις σχετικές ατομικές συμβάσεις». 

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ: ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν μεγάλη εκστρατεία 
 ευαισθητοποίησης και υποστήριξης της δράσης τους με πρωταγωνιστές τους Φαρμακοποιούς: 
“Παστίλιες για τον πόνο του άλλου” 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρουσίασαν πρόσφατα τη νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης, αλληλεγγύης και υποστήριξης της δράσης τους "Παστίλιες για τον πόνο του άλλου". Η εκστρατεία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της APIVITA, της πρώτης ελληνικής εταιρίας φυσικών καλλυντικών. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας καραμέλες με μέλι και θυμάρι, τα έσοδα από τις πωλήσεις των oποίων, αποκλειστικά στα Φαρμακεία, θα στηρίξουν τα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η προσπάθεια αυτή έχει ως πρωταγωνιστές τους Φαρμακοποιούς. 

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Καλούνται τα μέλη του Φ.Σ. Αιγιαλείας σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 21.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Φεϊζοπούλου 8 - Αίγιο), με θέμα:
  • Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 1 Δεκεμβρίου 2012.

Π.Φ.Σ.: ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ - MH ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες μας και τις αντίστοιχες δημόσιες διαβεβαιώσεις σας, συνεχίζετε να είστε απολύτως ασυνεπείς εις τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει δυνάμει της από 01.11.2011 συλλογικής συμβάσεως προμήθειας φαρμάκων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επιθυμώντας να συνδράμει – εις το μέτρο των δυνατοτήτων των φαρμακοποιών μελών του – τους Έλληνες ασφαλισμένους που δοκιμάζονται από τη σοβούσα οικονομική κρίση, απεδέχθη εις τα μέσα Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους το υποβληθέν εκ μέρους σας χρονοδιάγραμμα πληρωμών πέραν των συμβατικών υποχρεώσεών σας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση όμως ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό θα τηρείτο πιστά από εσάς.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Λόγω της προσωρινής μη εκτέλεσης συνταγών για ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι: Μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν. 

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ' αριθμ. ΓΠοικ. 112470 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας (ΦΕΚ Β', 3165, 28/11/2012) ορίζεται ότι: «Το προτελευταίο εδάφιο της υπ' αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ. 110708/2012 (ΦΕΚ 3047/Β716-11-1012) υπουργικής απόφασης τροποποιείται και αντικαθίσταται ως εξής: Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει πέντε (5) ημέρες μετά την έκδοση Διορθωτικού Δελτίου Τιμών και σε κάθε περίπτωση την 20η Δεκεμβρίου 2012». 

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Π.Φ.Σ.

Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. η οποία διεξήχθη σήμερα 1-12-2012,
Εκτίμησε τις εξελίξεις και διαπίστωσε ότι συνεχίζει η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και εκκρεμεί μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κ.λπ.) με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η φαρμακευτική περίθαλψη και να δυσχεραίνεται η βιωσιμότητα του Ελληνικού φαρμακείου.
Η Γ.Σ. αποφάσισε:
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ( Πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ) με βασικά αιτήματα:

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters