Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΠΦΣ- ΕΠΕΙΓΟΝ: ENHMEΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ

Κύριε Πρόεδρε, 
Επανερχόμενοι στο ζήτημα της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σας αναφέρουμε αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν ανά ταμείο, και που δυστυχώς οδηγούν στην αδυναμία πληρωμής αυτών. Συγκεκριμένα, 

ΕΟΠΥΥ: ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ICD-10

Με βάση το ανωτέρω σχετικό δόθηκαν οδηγίες για την συνταγογράφηση των αναστολέων αντλίας πρωτονίων με βάση την διεθνή ταξινόμηση ICD 10 ακολουθώντας αυτά που προβλέπονται στην ισχύουσα θετική λίστα φαρμάκων. Επειδή έχουν δημιουργηθεί απορίες και μας ζητούνται συνεχώς διευκρινήσεις, ιδίως από φαρμακοποιούς, πρέπει να επισημάνουμε το εξής: 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΕΟΠΥΥ...

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Επειδή ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα σε χρονικές προθεσμίες για τον υπολογισμό rebate φαρμακευτικών εταιρειών, το χρονικό περιθώριο για την κατάθεση των λογαριασμών φαρμακείων στην ΚΜΕΣ επανέρχεται στις πέντε πρώτες εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα που προβλέπονται από την Συλλογική Σύμβαση.

Το παραπάνω εφαρμόζεται από τους λογαριασμούς μηνός Ιουλίου 2013, κατάθεση Αυγούστου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΕΟΠΥΥ...

Π.Φ.Σ.: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΣΥΦΑ

Μετά την εναρμόνιση της Κοινοτικής Οδηγίας στην Ελληνική Νομοθεσία από τον Απρίλιο 2013 ισχύουν νέες ρυθμίσεις για την λειτουργία του φαρμακευτικού εμπορίου (φαρμακαποθήκες - φαρμακεία). Η οδηγία απαιτεί καθιέρωση νέων κανόνων διάθεσης φαρμάκων και φαρμακευτικών προϊόντων που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά συστήματα των Κρατών μελών.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΕΟΠΥΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Από τον Φεβρουάριο του 2013 καταγγέλλονται στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ είτε από ασφαλισμένους, είτε από ιατρούς, είτε από φαρμακοποιούς η εξής αλληλουχία γεγονότων. Κλοπή από Νοσοκομείο βιβλιαρίου νοσηλευόμενου ασφαλισμένου, επίσκεψη σε ιατρό με το κλεμμένο βιβλιάριο από άτομο μεγαλόσωμο ασπρομάλλη για εγγραφή συγκεκριμένων ακριβών φαρμάκων (EXELON, PRADAXA, INEGY, GEODON, ARICEPT κ.α.) με δικαιολογία έκτακτης ανάγκης παροχής φαρμάκων σε κατάκοιτους υπερήλικες γονείς, με αίτημα ακόλουθης κατοίκον επίσκεψης του ιατρού την επόμενη ημέρα (οι παρεχόμενες διευθύνσεις και τηλέφωνα προς τον ιατρό είναι ανύπαρκτα). 

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ICD-10

Με βάση τα ανωτέρω οι αναστολείς της αντλίας πρωτονίων αποζημιώνονται για τη θεραπεία: 
1. Πεπτικού έλκους με κωδικούς ICD-10 τους Κ25, Κ26, Κ27, Κ28 
2. Γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης με κωδικό ICD-10 τον Κ21 
3. Ως γαστροπροστασία σε ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης γαστροδωδεκαδακτυλικού έλκους με κωδικό ICD-10 τον Τ88.7 
Η συνταγογράφηση των αναστολέων αντλίας πρωτονίων για ενδείξεις που δεν περιλαμβάνονται στις ανωτέρω δεν αποζημιώνεται.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΠΦΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΣΑΚΧΑΡΟΥ

Μετά την υπογραφή Υπουργικής απόφασης σχετικά με τις νέες τιμές αποζημίωσης των αναλωσίμων μέτρησης σακχάρου καθώς και τον καθορισμό μηδενικής συμμετοχής του ασφαλισμένου, είναι απαραίτητο οι εταιρείες παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων αυτών να προβούν σε αντίστοιχη μείωση των τιμών χονδρικής διάθεσης....
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΕΟΠΥΥ: ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ 01-07-2013

-Ειδικά για το αναλώσιμο διαβητολογικό υλικό η ιατρική γνωμάτευση δύναται να αφορά χρονικό διάστημα διμήνου. 
-Δεν καταβάλλουν συμμετοχή για το Υγειονομικό Υλικό: 
Δ. Οι ινσουλινοθεραπευόμενοι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου II και οι πάσχοντες από σύνδρομο διαβήτη που ακολουθούν θεραπευτική αγωγή με χάπια για τη δαπάνη αγοράς ταινιών μέτρησης  σακχάρου αίματος. 

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΦΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΠΦΣ υπέβαλε ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου , όπως είχε δεσμευθεί στην τελευταία Γ.Σ. 
Η νέα σύνθεση του προεδρείου του Δ.Σ. του ΠΦΣ έχει ως εξής: 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κυριάκος Θεοδοσιάδης 
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Δημήτριος Καραγεωργίου 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Απόστολος Βαλτάς 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κωνσταντίνος Κούβαρης 
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Θανάσης Παπαθανάσης 
ΤΑΜΙΑΣ : Σεραφείμ Ζήκας

ΕΟΠΥΥ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ICD-10

Σε συνέχεια του εγγράφου μας με αρ.πρωτ. 21942/26/6/2013 σας δίνουμε περαιτέρω διευκρινήσεις , με βάση ερωτήματα των ιατρών από τις πρώτες μέρες υποχρεωτικής αναγραφής της διάγνωσης με βάση την κωδικοποίηση ICD-10: 

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters