Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Π.Φ.Σ.: Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΙΔΕΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για την δήθεν ανάπτυξη. 
Προτάσεις προκλητικές, απαράδεκτες, αντιεπιστημονικές. 
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα ΦΑΡΜΑΚΑ – ΜΥΣΥΦΑ διακινούνται μέσα από ένα αυστηρό πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας που διασφαλίζει την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφαλή χορήγησή τους.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Π.Φ.Σ.: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΣΑΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι , οι πρόεδροι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Θεοδοσιάδης και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Α. Κατσίκης. Στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα που αφορά την προσαύξηση της σύνταξης των μονοσυνταξιούχων.

ΠΦΣ : NA ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η Υ.Α. ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση του με το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης περί συμπληρωμάτων διατροφής που εξέδωσαν οι υπουργοί κ.κ. Χατζηδάκης και Γεωργιάδης. 

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΔΙΚΑ - ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΑΡΙ

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόβλημα που πρόέκυψε στο API οφείλεται στην αιφνίδια χθεσινή αλλαγή του ψηφιακού πιστοποιητικού που λήγει σε 10 ημέρες και πρέπει άμεσα να αντικασταθεί. Το πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπισθεί εντός της επόμενης ώρας. Μέχρι τότε οι φαρμακοποιοί μπορούν να εκτελούν συνταγές μέσω της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (www.e-syntagografisi.gr). 
Ουσιαστικά οι ενέργειες από πλευράς ΗΔΙΚΑ είναι: 
α) Η επαναφορά του παλιού πιστοποιητικού 
β) Η απενεργοποίηση σε όσους έχουν λάβει το νέο και 
γ) Η ενεργοποίηση νέου ψηφιακού πιστοποιητικού σε μια εβδομάδα προκέιμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την επιτυχή εφαρμογή του.

Π.Φ.Σ.: ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Η/Σ

ΑΘΗΝΑ 21/11/2013 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Σε περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εκτελείτε χειρόγραφα. Καμιά συνταγή δεν θα περικοπεί.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Π.Φ.Σ. ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ: ΝΟΜΟΣ 4208/13: ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ

Κύριε Πρόεδρε, 
Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4208 ΦΕΚ 252/18-11-2013. Παρακαλούμε όπως, κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων, δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες στις υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να διεκπεραιωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία.

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Θέτουμε υπόψη σας ότι, σύμφωνα με το ν. 4172/13 (ΦΕΚ167/23-7-2013) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε' ορίζονται τα παρακάτω: 
1) άρθρο 95,παρ.8.Το τελευταίο εδάφιο της παρ.2 του άρθρου 4, του Π.Δ.121/2008(ΑΊ83) αντικαθίσταται ως εξής: «Η συνταγή απαραίτητα συνοδεύεται από το βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου στο οποίο ο φαρμακοποιός ελέγχει την καταχώρηση των φαρμάκων και σημειώνει την εκτέλεση με σφραγίδα και υπογραφή» 

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι, για την συνταγογράφηση εμβολίων απευαισθητοποίησης καθότι δεν είναι καταχωρημένα στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, θα χορηγούνται συνταγολόγια ενιαίου τύπου (χειρόγραφα): α) σε ιατρούς αλλεργιολόγους και ΩΡΑ (όπως έχει ορισθεί στο 8147/25-2-2013 έγγραφο μας) και β) σε ιατρούς πνευμονολόγους (συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ή πιστοποιημένους ιδιώτες) μόνο όταν δεν υπάρχει ιατρός αλλεργιολόγος στον ίδιο Καλλικρατικό Δήμο και για την συνταγογράφηση μόνο εμβολίων απευαισθητοποίησης.

ΕΟΠΥΥ: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με ανωτέρω σχετικά διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία μας , έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (από 31-7-2013) αναφορικά στην δυνατότητα συνταγογράφησης από τους Ειδικούς Ιατρούς Εργασίας που ορίζει ότι: «οι Ειδικοί Ιατροί Εργασίας σύμφωνα με την εκπαίδευση τους και το γνωστικό τους αντικείμενο και στο πλαίσιο της παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, δύνανται να συνταγογραφούν φάρμακα».

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ: ΠΕΡΙ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Σας επισημαίνουμε ότι ο Νόμος 4139/20-3-2013 ΦΕΚ 74 Α 720-3-2013«Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», στο άρθρο 14, παράγραφος 2, αναφέρει: 
«Οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται στο τέλος κάθε έτους να στέλνουν στην αρμόδια υπηρεσία της οικείας Περιφέρειας κατάσταση, στην οποία αναγράφονται:
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Η ΓΣ ΤΟΥ ΠΦΣ

Υπέρ της ίδρυσης του Επαγγελματικού Ταμείου τάχθηκε η πλειοψηφία του Σώματος της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (02-03/11/2013). 

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Φειζοπούλου 8 στο Αίγιο σήμερα 03/11/2013 και απο ώρα 10:00 έως 14:00, διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη (5) πέντε μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς και δυο (2) αντιπροσώπων στον Π.Φ.Σ. και δυο (2) αναπληρωματικών αντιπρσώπων στον Π.Φ.Σ.
Κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών προσήλθαν και ψήφισαν 42 μέλη, εκ των οποίων υπήρξαν 40 Έγκυρα, 2 Άκυρα και κανένα Λευκό.
Εκλέγονται κατά σειρά επιτυχίας:
 
Μέλη του Δ.Σ. του Φ.Σ. Αιγιαλείας οι:
Κουτρούλιας Χρήστος
Μεντζελόπουλος Σεραφείμ
Ζήσης Γεώργιος
Πανταζοπούλου Κωνσταντίνα
Αρβανίτης Δονάτος
 
Αντιπρόσωποι στον Π.Φ.Σ. οι:
Μεντζελόπουλος Σεραφείμ
Ζήσης Γεώργιος
 
Αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι στον Π.Φ.Σ. οι:
Μπαλικούρας Γεώργιος
Μητρόπουλος Γεώργιος
Καμία ένσταση δεν υπεβλήθη.

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters