Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΕΟΠΥΥ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Κατόπιν ερωτημάτων φαρμακείων, στα οποία έχει επιβληθεί (τελεσίδικα) κύρωση αποκλεισμού από την εκτέλεση συνταγών για ασφαλισμένους ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, σχετικά με το εάν, μετά από τη κατάργηση του ΟΠΑΔ και τη σύσταση στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ αυτοτελών Τομέων Ασφαλισμένων Δημοσίου και Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, η εν λόγω κύρωση δύναται να εφαρμόζεται και στους «Ασφαλισμένους ΙΚΑ πρώην ΟΠΑΔ», θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω:

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΠΦΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. - ANAMENOYME AΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας το Σάββατο 28 Μαρτίου προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο και κυρίως το φλέγον θέμα του ωραρίου λειτουργίας και το χάος που έχει δημιουργηθεί με άμεσο τον κίνδυνο κατάργησης της εφημεριών.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ...

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΗΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ & ΥΠΟΒΟΛΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Επειδή διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν οδηγίες οπό την ΗΔΙΚΑ για την διαχείριση, εκκαθάριση και υποβολή λογαριασμού από ιδιωτικά φαρμακεία, διευκρινίζεται ότι: 
Α) όσον αφορά στην διαδικασία υποβολής, τον έλεγχο, την εκκαθάριση και πληρωμή των λογαριασμών συνταγών Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σας έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες (συνοδευτικά έντυπα) στο πλαίσιο της συλλογικής σύμβασης που έχουμε υπογράψει, 
Β) Σύμφωνα με τους νόμους 3918/2011, 3984/2012 και 4238/2014 ο Οργανισμός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον έλεγχο της τήρησης της φαρμακευτικής νομοθεσίας, για την εκκαθάριση και πληρωμή σας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αποζημίωση σε περίπτωση λογαριασμών που κατατεθούν με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ορίζεται από τη Συλλογική Σύμβαση και τις αποφάσεις του Οργανισμού.

Π.Φ.Σ.: ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ "ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ"

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, συνεπής στον προγραμματισμό του, προχωράει σε υλοποίηση μεγάλης καμπάνιας υπέρ των φαρμακείων, με κεντρικό θέμα "ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ". 
Μπορείτε να δείτε το spot της καμπάνιας στο site του ΠΦΣ ή ΕΔΩ 

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Επανερχόμενοι στο θέμα της αρίθμησης και προσπαθώντας να αποφύγουμε νομικές παρερμηνείες, ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι: 
Η αρίθμηση των συνταγών δεν καταργείται, αλλά αίρεται η υποχρέωση αναγραφής αριθμού επάνω στην ηλεκτρονική συνταγή καθώς επίσης και για όσες χειρόγραφες συνταγές εκτελούνται ηλεκτρονικά εφόσον αυτές τοποθετούνται στα ημερήσια πακέτα με την αύξουσα σειρά που εμφανίζονται στο μαγνητικό μέσο του προγράμματος του φαρμακείου (αναλυτική κατάσταση συνταγών). 

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΠΦΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/3/2015

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σας καλούν την Πέμπτη 12 Μαρτίου και ώρα 11.00 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του ΠΦΣ (Πειραιώς 134 , 1ος όροφος), σε συνέντευξη τύπου με θέμα: 
Φάρμακο : Δαπάνη ή Σπατάλη; 
Ασφαλισμένος: Άνθρωπος ή Αριθμός; 
Η πορεία για ένα διαφορετικό αύριο. 
Στην συνέντευξη τύπου θα γίνει αναφορά στο χάος που προκλήθηκε από τις τελευταίες μνημονιακές διατάξεις στον χώρο της Υγείας , αλλά και στις προεκλογικές και μετεκλογικές κυβερνητικές δεσμεύσεις για την άρση των αδικιών στο Φάρμακο. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΦΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

ΕΟΠΥΥ: ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Θέτουμε υπόψη σας ότι δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 46 του ν.4316/2014, η παρ. 6 του άρθρου 21 του ν. 4052/2012, όπως ισχύει αντικαθίσταται ως εξής: 
«6. α) Με απόφαση του Υπουργού Υγείας μπορεί να ορίζεται μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στη φαρμακευτική περίθαλψη για τους ασφαλισμένους, όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 1902/1990 (Α' 138), όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, όταν χορηγείται, με συναίνεση του ασφαλισμένου, το φθηνότερο φαρμακευτικό προϊόν όμοιας δραστικής περιεκτικότητας και φαρμακοτεχνικής μορφής με αυτό που έχει συνταγογραφηθεί από τον ιατρό.

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters