Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Του Ηλία Δημητρέλλου του Ανδρέα, Δικηγόρου Αθηνών, Νομικού Συμβούλου Π.Φ.Σ.

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ.
Θέμα : «Νομικές Παρατηρήσεις επί του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων – απορρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΠΦΣ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Αμαχητί και χωρίς καμιά προηγούμενη διαπραγμάτευση, η Κυβέρνηση θέλει να παραδώσει το μικρομεσαίο Φαρμακείο της Γειτονιάς, σε επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με τον χώρο της Υγείας. 
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαμαρτύρεται έντονα για την μεθόδευση της Κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πρόκειται να εισάγει στην Βουλή ρύθμιση – απορρύθμιση του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακειών: 

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΟΤΑΝ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ

Yπάρχουν έγκυρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει -καθ΄ υπόδειξη και καθ΄ υπαγόρευση των Τροϊκανών - νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος ενός φαρμακείου, μπορεί να είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Π.Φ.Σ.: ENHMEΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

Με βάση τα ισχύοντα μέχρι σήμερα σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι: 
Α. Σχετικά με τους νέους συντελεστές ΦΠΑ σύμφωνα με την ΠΟΛ 1160/2015, τα φαρμακεία θα πρέπει να εκδώσουν δύο τιμολόγια: 
ένα με ημερομηνία 19.07.2015 όπου θα έχει όλα τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι αυτή την ημερομηνία, με συντελεστή 6,5% 
 • και άλλο ένα με ημερομηνία μέχρι 31.07.2017 όπου θα έχει όλα τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ από τις 20.07.2015 και μετά, με συντελεστή 6%.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΤΣΑΥ: ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προκειµένου να εκδοθεί διοικητική πράξη υπαγωγής ασφαλισµένου σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από 1/1/2016 ή αναδροµικά από 1/1/2015 και µέχρι 31/12/2016 πρέπει: 

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΤΣΑΥ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΤΑΑ

Κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος από το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με την επιλογή κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας από ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 39 του ν. 4331/2015 και την Φ.10043/οικ.32742/811/2015, εισάγονται ανά κατηγορία ασφαλισμένων οι εξής ρυθμίσεις: 

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΦΠΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΙΜΩΝ

Μετά από επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, μας ενημέρωσαν ότι επίκειται η έκδοση νέου Δελτίου Τιμών .
Μέχρι την έκδοσή του δεν αλλάζει ο ΦΠΑ στα φάρμακα.

Π.Φ.Σ.: ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Θέμα: «Παράνομη πώληση άγνωστης προέλευσης φαρμάκων από ιστότοπο αγνώστων λοιπών στοιχείων».
Δυνάμει του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1955/29.5.2015 εγγράφου, σας είχαμε ενημερώσει ότι από τον ιστοτόπο με ηλεκτρονική διεύθυνση: http://xn--mxaaaaded0cl8bwg.com/ και http://xn--mxaaaaded0cl8bwg.com/cipro-athens.html, λαμβάνει χώρα παράνομη πώληση φαρμάκων στην Ελλάδα.

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Θέτουμε υπόψη σας ότι παρατηρούνται προβλήματα από τη χειρόγραφη εκτέλεση των συνταγών. Κατόπιν αυτού σας ενημερώνουμε ότι χειρόγραφη θεωρείται η εκτέλεση η οποία γίνεται μόνο με τη βοήθεια του τοπικού συστήματος του φαρμακείου χωρίς είτε άμεση (μέσω της web σελίδας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης) είτε έμμεση (μέσω του API) σύνδεση με την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. 

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ 15/7/2015

Η γενική συνέλευση του ΠΦΣ αποφάσισε να καταγγείλει όλους εκείνους τους σχεδιασμούς των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και αποτρέπουν την πρόσβαση των πολιτών στην φαρμακευτική περίθαλψη εξυπηρετώντας ξένα και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο Φ.Σ. Αιγιαλείας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση που προκήρυξε ο Π.Φ.Σ. για την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015. 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΦΣ: 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την ερχομένη Τετάρτη 15 Ιουλίου αποφάσισε το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αποφάσεις δανειστών και κυβέρνησης που οδηγούν στην διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και θεωρούν: 

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Π.Φ.Σ: ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα και ενώ η επίσημη πρόταση της Αθήνας εξαιρούσε τα φαρμακεία και τα ΜΗΣΥΦΑ από την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, οι δανειστές μας έβαλαν θέμα ΜΗΣΥΦΑ αλλά και θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

ΤΣΑΥ: ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο ΦΕΚ 69/2.7.2015 Τεύχος Α δημοσιεύτηκε ο Ν4331/15 που, μεταξύ των άλλων, στο αρθ.39 προβλέπει την επιλογή κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας με ανάλογη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Διευκρινιστικές οδηγίες θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα ύστερα από απόφαση του ΔΣ του Ε.Τ.Α.Α. ...

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ. ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Mε αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σχετικά με τη πληρωμή από τα φαρμακεία της συμμετοχής των ασφαλισμένων, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος δήλωσε τα εξής: 
«Είναι στην διακριτική ευχέρεια του υπουργείου να καταργήσει τις συμμετοχές των ασφαλισμένων που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση και είναι ιδιαίτερα υψηλές. 

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters