Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η ΓΣ του ΠΦΣ καταδικάζει και απορρίπτει την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Φαρμακείων και εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Οικονομικών. 
Η ΓΣ ζητά την άμεση απόσυρση της αφού πέραν των απαράδεκτων διατάξεων που εκχωρούν το φαρμακευτικό Επάγγελμα σε επιχειρηματικούς κύκλους με κερδοσκοπικά κίνητρα, παραδίδει τα φαρμακεία σε συγκεκριμένες ομάδες, με την διατύπωση φωτογραφικών διατάξεων.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΑ

Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του ΠΦΣ επιτροπή μελών του ΔΣ παρουσία του προέδρου του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνου Λουράντου και με την συμμετοχή των νομικών συμβούλων του ΠΦΣ κ. Ηλία Δημητρέλλου και του ΦΣΑ κυρίας Σοφίας Αγγέλου , για μια πρώτη ανάγνωση της υπο έκδοση Υπουργικής Απόφασης.

Π.Φ.Σ.: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΥΑ

Τη ...μετάλλαξη του Φαρμακοποιού σε «αυτοφωράκια» και την παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ και off-shore εταιρείες, προβλέπει το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που γνωστοποίησε στον ΠΦΣ ο Υπουργός υγείας κ. Ξανθός. 
Το προσχηματικό και για το θεαθήναι 20% της προβλεπόμενης συμμετοχής του Φαρμακοποιού, ουσιαστικά τον καθιστά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ανεξάρτητα εάν πλέον θα ενεργεί κατ΄ εντολήν του επιχειρηματία εταίρου. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Η Κ.Υ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Με την παρούσα Υπουργική απόφαση θεσπίζονται νέες διατάξεις που καθορίζουν την ίδρυση φαρμακείων στην Ελλάδα, την αρμόδια υπηρεσία χορηγήσεως, την διοικητική περιφέρεια ισχύος της άδειας και τα προσόντα των αιτούντων τις άδειες, φαρμακοποιών ή άλλων φυσικών προσώπων.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΠΦΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Tην προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 31 Οκτωβρίου , όπου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποφάσισε το ΔΣ του ΠΦΣ μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Φ.Σ.

Ο Φ.Σ. Αιγιαλείας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Π.Φ.Σ. και καλεί τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 26-10-2015 και ώρα 10.30 στα γραφεία του Συλλόγου, Φεϊζοπούλου 8 στο Αίγιο, με θέμα την πορεία των κινητοποιήσεων καθώς και τις εξελίξεις στον κλάδο.

Π.Φ.Σ.: 24ΩΡΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΣ

H Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στην συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου αποφάσισε την πραγματοποίηση συνεχόμενων 24ωρων κυλιόμενων απεργιών με εφημερεύοντα φαρμακεία, από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. 
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν δυναμικά στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση που καταλύει την φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού. 
Επίσης οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μετά την συνάντηση το ΔΣ συνέχισε την συνεδρίαση του και αποφάσισε ομόφωνα : 
1. Nα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι. 
2. Να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη ΓΣ που θα συγκληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. 

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες που αφορούν τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Φαρμακείων, ενημερώνουμε τους φαρμακοποιούς, ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκπροσωπεί και αγωνίζεται για το σύνολο των φαρμακοποιών. 
Οι παρεμβολές προς την Κυβέρνηση διαφόρων συνδικαλιστικών και μη κύκλων, εξυπηρετούν συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων και όχι το σύνολο των Φαρμακοποιών. 

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις και οι επαφές του προεδρείου του ΠΦΣ σε Ελλάδα και το εξωτερικό για την αντιμετώπιση της εφαρμογής των αποφάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και αφορούν την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Επιστρέφοντας χθες βράδυ η ελληνική αντιπροσωπεία από το Βερολίνο όπου έγινε αποδέκτης της ένθερμης υποστήριξης των Γερμανών και Αυστριακών Συναδέλφων μας,...

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΥΥΚΑ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ 2015

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών και με αφορμή την έλλειψη εμβολίων που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην αγορά, κυρίως των πολυδυνάμων (πενταδύναμων, τετραδύναμων αλλά και τριδύναμων) που περιέχουν το αντιγόνο του κοκκύτη, σας ενημερώνουμε τα εξής: Ανάλογο πρόβλημα σημειώνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΗΔΙΚΑ ΑΕ - ΓΕΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ

Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ έχει προγραμματίσει και δρομολογήσει για αμέσως προσεχές μέλλον την μετεγκατάσταση της σε νέο κτίριο επί της οδού Λυκούργου 10 στο κέντρο της Αθήνας. 
Στο νέο κτίριο στέγασης θα λειτουργήσει και το νέο Κέντρο Δεδομένων (DATA CENTER) της ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Η κατασκευή του νέου Κέντρου Δεδομένων καθώς και η μετεγκατάσταση του εξοπλισμού πληροφορικής της ΗΔΙΚΑ ΑΕ έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ. 
Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 17-10-2015 γενική δοκιμή κλεισίματος όλων των συστημάτων / εφαρμογών και επανεκκίνηση τους. 
Κατά την διάρκεια της ημέρας δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση χρηστών στις εφαρμογές και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα συστήματα να δοθούν σε λειτουργία (εντός της ημέρας) το συντομότερο δυνατόν. Με νεώτερο έγγραφο μας θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία κλεισίματος όλων των συστημάτων / εφαρμογών και επανεκκίνησή τους στο νέο Κέντρο Δεδομένων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ. 
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία. 

Π.Φ.Σ.: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Την πλήρη στήριξη τους προς τους Έλληνες φαρμακοποιούς εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Συλλόγου  στην διάρκεια της συνάντησης με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στο Βερολίνο.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟ - ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΦΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η ελληνική κυβέρνηση του … ΟΟΣΑ
Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την σημερινή πολιτική κατάσταση. Τα μνημόνια που τελικά καμιά κυβέρνηση δεν έσκισε, το ΔΝΤ που καμιά κυβέρνηση δεν έδιωξε, μια έκθεση του ΟΟΣΑ που καμιά κυβέρνηση δεν θέλησε να καταργήσει.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Καλούνται τα μέλη του Φ.Σ. Αιγιαλείας σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα 21.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Φεϊζοπούλου 8 - Αίγιο), με θέματα:
  • Εξελίξεις στον κλάδο - Ιδιοκτησιακό Φαρμακείων (θα παρευρεθεί και θα κάνει ενημέρωση μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ)
  • Ενημέρωση για τις προσφορές των Τραπεζών για την προμήθεια τερματικών μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών - χρεωστικών καρτών.
  • Λοιπά θέματα

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Σημαντικές εξελίξεις και από την Ευρώπη δρομολογούνται για τα θέματα των φαρμακείων. 
Στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε κινητικότητα και στην ελληνική Βουλή αλλά και στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της PGEU με τον επικεφαλής της Commission στην Τρόικα κ. Ντέκλαν Κοστέλο. 

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 
Δυστυχώς ο κλάδος μας βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο των εξελίξεων και στοχοποιείται και από την σημερινή Κυβέρνηση. Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα διαβλέποντας την αναξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού συστήματος και κυρίως την αρνητική στάση των Κυβερνήσεων απέναντι στο μικρομεσαίο φαρμακείο, επιλέξαμε να χαράξουμε μία στρατηγική «ανοίγματος» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ - ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ «POS»

Μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν αρκετό χρονικό διάστημα, σας παρουσιάζουμε τις δύο προσφορές των τραπεζών Πειραιώς και Eurobank που έχουν σχέση με την απόκτηση εκ μέρους των φαρμακοποιών, των Tερματικών Aποδοχής Καρτών (POS).

ΠΦΣ: ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΤΕΣΤΑ

Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ, εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΣΤΑ, το οποίο είναι επταμελές και το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες. 

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

...σας γνωρίζουμε ότι ως ημερομηνία έναρξης υποχρεωτικής εφαρμογής της φόρμας εκτύπωσης που περιγράφεται στο υπ΄αριθμ. ( 1 ) σχετ. , ορίζεται η 1-12-2015. 

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΞΑΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με αριθμ. πρωτ.Γ3γ/105023/22-12-2014 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ3677/ΤΕΥΧΟΣ Β/31-12-2014), επιτρέπεται στους θεράποντες ιατρούς να χορηγούν «επαναλαμβανόμενη συνταγή» έως και εξάμηνης διάρκειας μόνο για παθήσεις της ειδικότητάς τους στους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, όπως αυτές ορίζονται στην ανωτέρω Υπουργική Απόφαση και ακολουθούν σταθερή θεραπευτική αγωγή. 

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters